כמה זמן שורד נגיף קורונה על משטחים?
מחקרים מוכיחים כי נגיף הקורונה שורד על משטחים. רוצים לדעת כמה זמן על כל משטח? הנתונים בידינו
נגיף הקורונה מדבק מאוד דרך מגע, נוזלי גוף ודרך האוויר – בנשימה. החוקרים כבר הוכיחו כי הוא מסוגל לשרוד כמה שעות עד כמה ימים מחוץ לגוף, השאלה היא כמה משמעותית ההדבקה דרך משטחים. בשורה התחתונה: החוקרים ממליצים לחטא משטחים.
זכרו שכבר הוכח שחצבת למשל היא נגיף שמפיץ את עצמו באמצעות משטחים.
נחזור לקורונה.

אילו משטחים מדבקים יותר?
בחודש יוני התפרסם ריכוז של מספר מאמרים של חוקרים שחקרו משטחים שונים. נמצא כי על משטחי פלדה, בד, נייר, זכוכית ועץ נגיף הקורונה שורד בין יומיים לחמישה ימים, על משטחי פלסטיק הוא שורד כחמישה ימים ומעלה. על משטחי נחושת ולייטקס נמצא שהנגיף שורד כמה שעות בלבד.
מאחר ופלסטיק, פלדה, עץ, נייר ובד נוכחים בחיינו יותר מאשר נחושת ולייטקס – סוגיית החיטוי די ברורה, בוודאי כשעם נגיף מדבק שכזה, רובנו מעדיפים ללכת על בטוח.
עוד גילו המדענים כי הנגיף שורד יותר שעות בתנאי יובש וכשהטמפרטורה נמוכה מ-30 מעלות צלזיוס.

אז מתי לחטא את הבית או המשרד מקורונה?
החוקרים ממליצים לחטא ולנקות משטחים שאנשים רבים נוגעים בהם, באופן קבוע ומספר פעמים ביום. מתגי חשמל ופתיחת דלתות, ידיות, מזוזות, כפתורים במעליות ועוד. אם התגלה חולה מאומת יש לעבור על כל המשטחים בסביבה בה שהה ובכל האזורים המשותפים לה כמו המעלית, חדרי השירותים, מסדרונות וכדומה.
פעולה נוספת ש(לא) ניתן לבצע והיא למעשה אינה רלוונטית אליכם בשום צורה – להטמיע חלקיקי נחושת במשטחים בבית או במקום העבודה. יוני הנחושת גורמים לחמצון של חלבונים במעטפת הנגיף.